Magento Event Based eXporter

Gyors, valós idejű adatküldés a webáruházból különböző szoftverek felé.

Egy webshopban leadott rendelést akár egy másodpercen belül továbbítjuk a vállalatirányítási rendszerébe.

Hiába gyors a webáruházunk, de az adatok csak lassan, akár manuális módszerrel kerülnek át más szoftverekbe, például számlázó rendszerbe, CRM-be vagy beszállítóink felületére? A mai világban minden másodperc számít az e-kereskedelemben. Ne vesztegessük az időt, automatizáljuk webáruházunk adatküldését külső rendszereink felé!

Az Event Based eXporter (EBX) az OANDER megoldása arra az általános igényre, hogy a Magento felől lehetőség legyen különböző típusú adatok továbbítására külső rendszerek felé.

Ismerős valamelyik probléma?

 

  • A régi webshop által tárolt információkat (vásárlói adatok, rendelések, stb.) manuálisan vitte fel az új webáruházba?
  • Mivel eltérő adattípusokkal dolgoznak a különböző szoftverek, ezért szükség van a manuális közbeavatkozásra és excel táblákat gyárt?
  • Ugyanazokat az információkat több szoftverben is adminisztrálnia kell?
  • Lassan kerültek át az adatok az ERP-be és netán kifutó terméket értékesített újra?
  • Több raktárkészlettel dolgozik és a raktárelosztási logikában gyakran zavarok merülnek fel? Ugyanazt a terméket netán többször is eladja?
  • Rendszeresen annyira leterhelődnek a külső partnerek szoftverei az adatbeküldéskor, hogy ellehetetlenül az információátadás?

Ha csak egy kérdésre is igen a válasz, akkor itt az ideje automatizálni webáruháza adatküldését az EBX segítségével!

Hogyan működik a gyakorlatban az EBX?

exporter

Esemény definíciók

Minden Magentoban történő változást az EBX egy “eseménynek” érzékel. Minden esemény elindít egy folyamatot, melynek hatására a változásban érintett adatcsomagokat befrissíti a célszoftverben. Ha például egy regisztráció maga az esemény, akkor a vásárlói adatok létrejötte generálja a változást és küldi az új információkat az ERP felé.

exporter

Események frissítése

Ezek az események előre definiálhatóak, körülírhatóak, hiszen pontosan tudjuk, hogy a felhasználóink regisztrálhatnak, ha már regisztráltak megadhatnak címadatot, változtathatnak jelszót, stb. Minden ilyen és ehhez hasonló mozzanatot, azaz úgynevezett “profilt” mely új információt vagy frissítést generál előre definiálunk az EBX-en belül és meghatározzuk hogy az adott adatok melyik szoftver adatbázisába kerüljenek be.

exporter

Folyamatos eseménykezelés

Az EBX eseményalapú, azaz a változások generálják az adatok továbbítását, nem időzített, nem adatbekérdező módon működik, ennek köszönhetően a szoftverek (ERP, CRM, webáruház, stb.) közötti információáramlás mindig folyamatos és naprakész.

integráció
Integrálja rendszereit velünk! Kapcsolatfelvétel

Miért van szükség minderre?

 

Hiába frissítünk gyorsan például készletinformációt, ha a webáruházban létrejövő rendelést nem juttatjuk el megfelelő sebességgel az ERP-be vagy a fulfillment szolgáltató rendszerébe.

Az EBX-nek köszönhetően a rendelés leadásának hatására kiváltott változások esetében (készlet, fogyás, stb.) olyan sebességet érünk el, mint egy bolti vásárlásnál. A pénztáros lecsipogtatja a termékek vonalkódját, levonják a kártyánkról az összeget és azonnal megkapjuk a számlát a vásárolt termékekkel. Az EBX hasonlóan, valós idejű folyamatban továbbítja az adatokat a további szoftverek felé. 

Éppen ezért kiemelten fontos az eseményalapú adatátadás, hiszen, ha a rendeléssel még a köztes rétegben valamilyen üzleti logika alapján konvertálás is történik (például készlet elosztás a különböző raktárak között) fontos, hogy minél hamarabb a megfelelő raktáregységek készleteiben jelentkezzen a fogyás és a frissített készletinformációkat a leghamarabb visszaadjuk a webshop felé.

Miben segít még az EBX?

Paraméterezés az egyenletes terhelésért

A célrendszerek terhelhetőségének függvényében paraméterezzük, hogy milyen sebességgel, milyen mennyiségű adatokat küldünk be, így a célszoftverek sem terhelődnek túl.

Hiba esetén automatikusan újraküldi az adatokat

Az EBX hibatűrően működik, azaz ha nem a megfelelő választ kaptuk a célrendszertől, akkor újra küldjük az adatcsomagokat, előre definiált alkalommal.

Több szoftver felé képes egyidejűleg továbbítani az információkat

Egy eseményhez több célrendszert is meg tudunk határozni. Azaz egy új rendelés beérkezésénél például több helyre is elküldjük a rendelést egymástól függetlenül (egymástól független autentikációval).

Előre definiált adategyeztetés

Fontos funkciója, hogy az eseményvezérelt adatátadáson túl lehetőségünk van, a profilban meghatározott adattípusokat inicializálni. Ez akkor lehet kiemelten hasznos, ha már egy létező webshopnál újonnan bevezetett integráció során újra át kell küldeni a korábbi webshop adatait (rendelések felhasználók, stb.).

Segíti a különböző készletek összefésülését

Ha több forrásból származnak készleteink, netán a fizikai üzletek készleteit is együttesen szolgálják ki az online és az offline érétkesítést, akkor kiemelten fontos, hogy mindegyik raktáregység készlete friss legyen. Az EBX-nek hála a valós idejű készletmozgások automatikusan frissülnek a rendszerekben.

Erőforrás spórolás

Az egyik legerősebb érv az automatizáció mellett a manuális munka kiküszöbölése. A webshop adminisztrátorok foglalkozhatnak az igazán fontos dolgokkal, a mindennapi robotikus munkát meghagyhatják az EBX-nek.

API Gateway
Ismerje meg az API Gateway működését! Magento API Gateway