Jellemzők és kategóriák szinkronja

A terméktörzshöz kapcsolódó jellemzők és kategóriák feltöltése és állandó karbantartása bár első nem tűnik nagy munkának, a webshop adminisztrátorok mégis nap szinten nagyon sok időt eltöltenek az aktualizálásukkal. Ha már a terméktörzs szinkronizálása megvalósult, alapvető lépés, hogy a jellemzők és a kategóriák betöltését is automatizáljuk. Több óra manuális munka helyett ki ne választaná az automatizmust?

Jellemzők szinkronizálása

 

Minél több információval, azaz jellemzővel látunk el egy terméket, annál könnyebb dolga van vásárlóinknak a döntéshozatalban, illetve a keresőoptimalizálás szempontjából sem utolsó a részletes termékleírás. Azonban ezek kézzel történő feltöltése sokszor hatalmas munka, nem is beszélve arról, hogy ha egy-egy termékinformáció viszonylag gyakori sűrűséggel frissül. Szerencsére a termék szinkron folyamatok során a termékekhez tartozó jellemzőket (pl.: szín, méret, stb.)  és a hozzá tartozó opciókat (pl.: piros, zöld; S, 38, stb.) is egyúttal be tudjuk frissíteni a webáruházunkba, így nincs szükség az adminisztrátorok munkájára.

A jellemzőket a szinkron során többféle módon kezelhetjük. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a szortimentunkhöz tartozó jellemzők és értékeik ritkán változnak akkor érdemes a forrásrendszer (pl: ERP) és a webshop (pl.: Magento) között az összerendelést a köztes rétegben manuálisan adminisztrálni. Ennek előnye, hogy sokkal kevesebb köztes réteg fejlesztéssel és konfigurációval jár az integráció bevezetése. Hátránya, hogy egy újonnan kezelendő jellemzőnél (pl.: méret), vagy egy már kezelt jellemző esetében bekerülő új opció esetében (pl.: szín esetében elkezdjük kezelni a kék lehetőséget is), azt manuálisan szükséges adminisztrálnunk mielőtt ezek automatikusan tudnánk szinkronizálni a rendszerek között.

oander connect

Kategóriák szinkronizálása

A termékkategóriák felépítése sokszor nagyon összetett és sok adminisztrátori feladatot jelent, ennek köszönhetően a feltöltése akár órákig is eltarthat. Ráadásul elég gyakran változhatnak szezontól, kollekcióktól és kampányoktól függően, így nagy az esély, hogy gyakori módosításra van szükség. Ahhoz, hogy ne ezek az aprónak tűnő, de hosszadalmas feladatok vegyék el az időnket nem árt a kategóriák szinkronizációját bevezetni.

A kategória szinkronnak köszönhetően:

  • Egyszerű a kategóriák betöltése és frissítése.
  • Gyorsan frissíthetjük a kategóriákhoz kapcsolódó információkat (kategória leírások, képek, stb.).
  • A keresőoptimalizáláshoz szükséges adatokat könnyedén frissíthetjük, nem kell a leírásokat, kulcsszavakat és linkeket egyesével feltölteni.
  • Ha több boltnézettel dolgozunk, akkor a szinkron során könnyedén elkülöníthetjük a boltnézetekhez tartozó kategóriákat, így nem hibázhatunk, mint a manuális feltöltés esetében.
tranzakcio statusz
Érdekli a teljes terméktörzs szinkron? Olvassa el részletes leírásunkat!